Optužen za silovanje

Škari za mjesec dana produljen istražni zatvor

Hina

Foto Pixsell, Screenshot Provjereno Nova TV

Foto Pixsell, Screenshot Provjereno Nova TV



ZAGREB Velikogorički Županijski sud u četvrtak je za mjesec dana produljio istražni zatvor nekadašnjem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i bivšem predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.


Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je Hini da je Škari produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka.


Dodao je da kao pritvorski razlog više nije navedena opasnost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget gdje je žrtva zaposlena.




Zeljko je kazao da je žrtva zataržila ispitivanje putem video veze što znači da se ni kasnije tijekom postupka neće morati suočavati s optuženim.


U četvrtak je objavljeno i da je Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik podnio kaznenu prijavu protiv žrtve zbog odavanja tajne te zbog poticanja na odavanje tajne protiv novinara i urednice emisije Provjereno. Riječ je o emisiji čije je prikazivanje pokušao spriječiti početkom rujna kada je u njoj objavljeno svedočanstvo žene koja Škaru tereti za silovanje.


Istražni zatvor zbog sumnje da je silovao i spolno uznemiravao zaposlenicu AK Sigeta Škari je određen 5. rujna. Ranije istog dana on je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, nakon što ga je policija prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnju.


Policija je Škaru uhitila dan ranije na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, a prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.


Zagrebačka organizacija HDZ-a protiv je Škare pokrenula stegovni postupak.