Na području Belvedera

RIJEČANIN JE MALO ‘SLAVIO’: Puštao glasnu muziku i psovao, a potom je počeo i pucati

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Protiv osumnjičenog 43-godišnjaka bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.



Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, stoji u priopćenju PU Primorsko- goranske.


Obrazlažući razloge za provođenje kriminalističkog ispitivanja, policija je navela da je osumnjičeni u noći 18. studenoga na području Belvedera u Rijeci glasno puštao muziku te pogrdnim riječima narušavao javni red i mir građana. 


Pritom ih je, navodi policija, doveo u opasnost ispalivši nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.




– U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojim se osumnjičeni koristio, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto tridesetak komada streljiva. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku, stoji u priopćenju PU Primorsko-goranske.


Protiv osumnjičenog 43-godišnjaka bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.