20 kaznenih djela

RASKRINKANI ISTARSKI PREVARANTI Preko društvene mreže nabavljali lažne eure i stavljali ih u promet

Hina

Reuters

Reuters

Policija je u petak priopćila kako je 20-godišnjak preko društvene mreže naručio nekoliko tisuća krivotvorenih eura, a nakon što ih je dobio u apoenima po 50 eura, on ih je do 2. do 6. prosinca stavljao u promet u trgovini u okolici Pule. Dio lažnog novca dao je 23-godišnjakinji i maloljetniku, koji su ga također stavljali u promet u istoj trgovini



PULA Istarska policija osumnjičila je troje mladih Puljana da su putem društvene mreže nabavili nekoliko tisuća krivotvorenih eura koje su stavljali u optjecaj, a zbog čega su prijavljeni za čak 20 kaznenih djela krivotvorenja novca.


Policija je u petak priopćila kako je 20-godišnjak preko društvene mreže naručio nekoliko tisuća krivotvorenih eura, a nakon što ih je dobio u apoenima po 50 eura, on ih je do 2. do 6. prosinca stavljao u promet u trgovini u okolici Pule.


Dio lažnog novca dao je 23-godišnjakinji i maloljetniku, koji su ga također stavljali u promet u istoj trgovini i pribavljali si nezakonitu imovinski korist.




Policija je pronašla i oduzela dio krivotvorenog novca, a protiv troje osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu.


Istarska policija upozorava građane da obrate pozornost na novčanice koje primaju, kako bi bili sigurni da je novčanica koju su primili originalna i autentična.