Iza rešetaka

Priveden nasilni Riječanin: Gasio cigarete na ženi, tukao je pred djetetom i prijetio joj ubojstvom

Fiore Vežnaver

Privođenje Darka Medveda na riječki sud, Foto: V. KARUZA

Privođenje Darka Medveda na riječki sud, Foto: V. KARUZA

Mladi Riječanin je učestalo u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napadao ženu. Tereti se da ju je šamarao, gađao raznim predmetima, čak i gasio cigarete na njenim rukama



RIJEKA Gotovo dvije godine verbalno je, psihički i fizički maltretirao svoju nevjenčanu suprugu, znao je i gasiti cigarete na njenim rukama, a to se događalo i u prisutnosti njihovog djeteta, sada u dobi od nepunih godinu i pol dana. Inkriminacije su to pod kojima je jučer u riječki zatvor smješten Darko Medved (26) iz Rijeke. Osumnjičen je za dva kaznena djela, nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava.


Medved, vozač po zanimanju, tereti se da je u razdoblju od svibnja 2015. godine do ovih dana maltretirao nevjenčanu suprugu, dovodeći je u ponižavajući položaj. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, mladi Riječanin je učestalo u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napadao ženu. Tereti se da ju je šamarao, gađao raznim predmetima, čak i gasio cigarete na njenim rukama.


Sumnjiči se i da se na nevjenčanu ženu izderavao u prisutnosti njihovog malog djeteta, prijeteći da će je isterati iz kuće zajedno s djetetom, da će je ubiti, govoreći ženi da joj smrtovnica već viri iz džepa.




Posljednji njegov nasilnički ispad zbio se, po aktualnim inkriminacijama, protekle nedjelje, kada je kući donio neidentificirani predmet i supruzi se obratio riječima: »Ovo je bomba! Sve ću nas pobiti!«


Medveda policija i tužiteljstvo terete da je od samog rođenja zajedničkog djeteta u njegovom prisustvu maltretirao ženu, svjestan da time negativno utječe na pravilan psihofizički razvoj djeteta. Sumnjiči se da je svojim postupanjem uznemiravao dijete i izazvao kod njega osjećaj straha, bespomoćnosti i ugroženosti.


Nakon okončane policijske istrage Riječanin je predveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, gdje je poricao inkriminacije. Jučer oko podneva doveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc koja je prihvatila prijedlog tužiteljstva i odredila osumnjičenom istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.


Jamčevina 40 tisuća kuna


Određena je i visina jamstva od 40 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Pritvor Medvedu određen je na sudskom ročištu na kojem je prisustvovala i braniteljica osumnjičenog, odvjetnica Diana Milin. Tužiteljstvo je plediralo za to da se isključi mogućnost da okrivljeni izađe iz pritvora plaćanjem jamstva, ali taj prijedlog nije prihvaćen.