Prometna nesreća

Pritvoren 77-godišnjak koji je naletio na djecu na biciklu pa pobjegao. Dječak i dalje kritično

Hina

Ilustracija / Foto NL arhiva

Ilustracija / Foto NL arhiva

Devetogodišnjak je podvrgnut neurokirurškoj operaciji, nakon koje je i dalje životno ugrožen. Osmogodišnjak je prošao bez ozljeda



KOPRIVNICA Protiv 77-godišnjeg vozača koji je u srijedu navečer kod Koprivnice naletio na dvojicu dječaka na biciklu i jedno teško ozlijedio policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu i nije pružio pomoć protiv 77- godišnjeg osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak ujutro koprivničko-križevačka Policijska uprava.


Teško ozlijeđeni devetogodišnji dječak u četvrtak je iz koprivničke bolnice prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti te je u poslijepodnevnim satima podvrgnut neurokirurškoj operaciji nakon koje mu je stanje bilo stabilno, ali je i dalje životno ugrožen. Osmogodišnjak je prošao bez ozljeda




Vozač je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na njih na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao, no uhićen je te večeri.


Zbog neprilagođene brzine sletio je sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu a zatim i u drugo. Djeca su odbačena u sjeverni kanal. U kanal je sletio i automobil, ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće.


Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernim prometnim trakom bez zaštitne kacige.