Uhićenje u Varaždinu

Prijetio svome bolesnom djedu s nožem u rukama: Ako mi ne prepišeš svu imovinu – ubit ću te

P. N.

snimio Davor Puklavec / PIXSELL

snimio Davor Puklavec / PIXSELL

- Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti, navodi se u priopćenju DORH-a.



Mladić iz Varaždina star 29 godina uhićen je jer je prijetio vlastitom bolesnome djedu, nakon što je saznao da mu ovaj ne namjerava prepisati svoju imovinu.


– Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. listopada provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1990.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, navodi se u informaciji državnog odvjetništva o ovom slučaju.


Prema službenim informacijama, organi gonjenja sumnjaju da je mladić u subotu 26. listopada udario po licu svog 74-godišnjeg djeda u obiteljskoj kući u Varaždinu, a potom mu s nožem u ruci prijetio da će ga ubiti. Mladić je, rekosmo, bio razjaren jer je saznao da njegov teško bolesni djed nema namjeru prenijeti mu vlasništvo nad svojom imovinom.




– Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti, navodi se u priopćenju DORH-a.