Teški incident u Klani

Policajci kod Rijeke premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina. “Grijeh” mu je – krivo parkiranje

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

»Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela«, piše u mailu koji smo zaprimili i tragom kojega smo zatražili očitovanje policije



RIJEKA Muškarac u dobi od 35 godina od subote navečer nalazi se u riječkom Kliničkom bolničkom centru s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem. Ozljede, i to teške, nanijeli su mu policajci. U Općini Klana nadomak Rijeke već danima se priča da je u subotu navečer, tijekom lokalne fešte, policija »isprebijala« jednoga posjetitelja ispred žene i sina u dobi od četiri godine.


»Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela«, piše u mailu koji smo zaprimili i tragom kojega smo zatražili očitovanje policije, ali i raspitali se u Klani o ovom nesretnom događaju


U šturom policijskom priopćenju dobili smo potvrdu da je policija »upotrijebila sredstva prisile« jer je ovaj 35-godišnjak »narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor«. Također, iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile.




Ozljede koje je ovaj mladi čovjek dobio, teške su. U KBC-u Rijeka doznali smo da je pacijent smješten na Odjelu neurokirurgije tijekom noći sa 18. na 19. kolovoza.


– Detaljna obrada pacijenta još uvijek traje i zasad možemo reći da je riječ o težim tjelesnim ozljedama – kazali su nam u riječkom KBC-u. Kontaktirali smo i obitelj ozlijeđenoga koja je bila svjedok ovoga događaja, no poručili su nam da zasad ne žele izlaziti u javnost, a jučer su kontaktirali i odvjetnika.


Nastojimo poštovati obitelj i ozlijeđenoga, pa zasad ne iznositi ono što su nam o ovom gotovo tragičnom događaju ispripovijedali očevici. No, reći ćemo samo da je ozlijeđeni s obitelji došao na koncert Crvene jabuke koja se održavala u okviru općinske manifestacije Rokova, izravno se spustivši s planine Obruč na kojoj je bio u pohodu. Problem je, navodno, nastao zbog vozila koje je parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji iz nekog razloga smetalo.


Neslužbeno doznajemo da je dan nakon incidenta na mjesto događaja stigla unutarnja kontrola MUP-a i odmah počela rasvjetljavati okolnosti pod kojima je teško stradao mladi čovjek.


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…