U Palovcu

Policajac u Međimurju istraživao krađu pa organizirao da žrtvi pokradu još 3.000 eura

Hina

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Roni Brmalj

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Roni Brmalj



ČAKOVEC Pod Uskokovom istragom našao se 32-godišnji policajac koji je osumnjičen da je, istražujući krađu u Palovcu kod Čakovca, otkrio da pokradeni muškarac u skrovištu u kupaonici drži 3000 eura pa je organizirao kradljivce da mu i to ukradu.


Uskok je izvijestio da je zbog krađe u Pavlovcu proširio istragu pokrenutu 26. lipnja kojom je obuhvaćeno šest navodnih pripadnika zločinačke organizacije. Riječ je o dvojici 40-godišnjaka, 37-godišnjaku, 54-godišnjaku, 45-godišnjaku i 49-godišnjaku, dok je proširenjem istrage obuhvaćen i 32-godišnji čakovečki policajac.


Uskok sumnja da je policajac iz postaje Čakovec, od kraja rujna do 9. listopada 2018. godine, istražujući tešku krađu počinjenu 2015. utvrdio da žrtva u skrovištu u kupaonici skriva 3000 eura.




Kako bi se okoristili policajac je svoja saznanja o plijenu podijelio s jednim od dvojice 40-godišnjih osumnjičejika, a koji je to prenio 37-godišnjaku i 54-godišnjaku.


Njih dvojica su zatim u noći na 9. listopada prošle godine provalili u oštećenikovu kuću te iz skrovišta u kupaonici uzeli kuvertu sa 3000 eura. Pliijen su zatim međusobno podijelili s policajcem i 40-godišnjakom, dodao je Uskok.


Policajac je 30. listopada suspendiran s dužnosti zbog sumnji da je prodavao informacije do kojih je došao obavljajući službenu dužnost, a neslužbeno se doznaje da je riječ o pripadniku jedne nacionalne manjine koji je dotad često istican kao pozitivan primjer.