Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Prometna nesreća

Pokrenuta istraga protiv Tonyja Cetinskog zbog pogibije pješaka u Rovinju. Otkriveni detalji tragedije

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2018. u 17:18 2018-02-22T17:18:00+01:00

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. studenog 2017. upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu u Odvjetništvu

"Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. veljače 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. (22. 2. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. studenog 2017. upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći. 

Osnovano se sumnja da okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka (1955.) koji se nalazio na kolniku odnosno ležao je na kolniku uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod istovremenim utjecajem alkohola i lijeka. Podvozje vozila zahvatilo je pješaka koji je smrtno stradao na mjestu nesreće.

Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: očevid na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjski pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka", navode u Državnom odvjetništvu.

Iako ne navode identitet vozača, radi se o popularnom hrvatskom pjevaču.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.