Nepažnja

‘Podstanar je zaspao uz upaljenu svijeću’: Izgorio stan u obiteljskoj kući na Krku

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Vatra se brzo proširila i zahvatila cijeli stan, i to unatoč tome što ju je moj podstanar pokušao ugasiti – rekao je vlasnik kuće Duško Lazić. Materijalna šteta nastala noćnim požarom procjenjuje se na najmanje 15.000 kuna



KRK Koliko i najmanja nepažnja može prouzročiti štete i opasnosti, osvjedočili su se tijekom noći na četvrtak Duško Lazić, vlasnik obiteljske kuće u krčkoj Ulici Bartola Kašića, kao i njegov podstanar, 28-godišnji djelatnik jedne krčke građevinske tvrtke. U manjem, prizemnom stanu spomenuti je podstanar, prema svemu sudeći, zaspao uz upaljenu svijeću koja se tijekom noći prevrnula i prouzročila požar.


– Vatra se brzo proširila i zahvatila cijeli stan, i to unatoč tome što ju je moj podstnar pokušao ugastiti – prenio nam je nakon što je ondje prethodno obavljen policijski očevid Lazić od kojeg smo doznali i da se »usnuli građevinac«, u nastojanju obuzdavanja vatrene stihije koja je brzo zahvatila cijelu unutrašnjost stana, lakše ozlijedio. – Posjekao se na razbijeno staklo u trenucima dok smo čekali vatrogasce, i to prigodom njegova pokušaja ulaska u vatrom već dobrano zahvaćene prostorije kroz manje prozorsko okno WC-a sa stražnje strane kuće, s nakanom gašenja požara – objasnio nam je vlasnik izgorjelog stana. Rekao je i da je prizemlje »u samo sekundi« postalo toliko zadimljeno da je prigodom podstanarovog paničnog pokušaja ulaska u unutrašnjost kuće ovaj gotovo ostao bez svijesti.


Srećom, vatrogasci krčkog JVP-a stigli su vrlo brzo te su, od oko 3.20 sati kad je požar izbio, pa sve do poslije pet sati ujutro, ovdje gasili, ispričao je štetom koja mu je ovim događajem učinjena vidno pogođeni 48-godišnji Krčanin.




– Ipak, sretan sam što se vatra nije proširila na ostatak kuće – ustvrdio je Lazić, ispričavši nam i da je vatra u trenucima bila tako intenzivna i snažna da je pomislio da pomoći nema, odnosno da će izgorjeti cijela kuća. – Moglo je završiti i gore. Na sreću, nitko nije stradao, a nakon što je požar ugašen i nakon što su se već užareni zidovi ohladili, čini mi se da u ostatku prizmelja kao i na gornjoj etaži kuće ipak nema ozbiljnijih oštećenja. To se ne može reći i za vatrom zahvaćeni stan koji je potpuno uništen – zaključio je Krčanin.


Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 15.000 kuna.