Potpuno izgorio

Podmenut požar u beach bar u Rovinju: ‘Od početka imamo osjećaj da nekome ovdje smetamo’

Hina

Ilustracija S. Drechsler

Ilustracija S. Drechsler



U Rovinju je u ponedjeljak navečer u požaru u potpunosti izgorio drveni ugostiteljski objekt sa svom opremom, a riječ je o Beach baru koji je 2006. također izgorio pa vlasnici sumnjaju da je požar podmetnut.


U istarskoj policiji u utorak navode kako je požar izbio oko 22.35 sati u predjelu Figarola, materijalna šteta zasad nije procijenjena, a poslijepodne će na mjesto požara izaći protupožarni inspektor kako bi utvrdio uzrok njegova izbijanja.


Izgorjele su dvije ugostiteljske prikolice i drvena montažna kuća.




Vlasnici izgorjelog objekta napominju kako im je Beach bar izgorio i 2006., policija je provela istragu zbog sumnje da je požar podmetnut, ali počinitelj nije pronađen.


Kći vlasnika Vedrava Golušin izjavila je Hini kako njezinu obitelj stalno prati osjećaj da nekome smetaju.


»Sada već i zbog straha za život želimo odgovore o čemu se tu radi. Želimo da policija bude uporna, da se provedu sve potrebne dokazne radnje i da se ovaj put nađe počinitelj. Ne sumnjamo ni na koga konkretno, no moguće je da je riječ o nečijim poslovnim interesima, jer mi smo na toj poziciji preko dvadeset godina te primjećujemo da inspekcije k nama na razne dojave dolaze češće nego ikome oko nas«, rekla je Golušin.