Pravda za djevojčice

Petorica mladića osumnjičenih za grupno silovanje djevojčice kod Zadra puštena na slobodu

Portal Novilist.hr

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Saslušani su svi svjedoci zbog kojih im je i određen istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih. Odvjetnica žrtve navodno je podnijela prigovor i zatražila da se slučaj prebaci u Zagreb



Petorica mladića osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice kod Zadra izašla su danas poslijepodne iz istražnog zatvora, doznaju 24 sata. Razlog? Saslušani su svi svjedoci zbog kojih im je i određen istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih.


Odvjetnica žrtve Sanja Bezbradica Jelavić smatra da su osumnjičenici trebali ostati u istražnom zatvoru.


– Prije nego što su pušteni na slobodu, uputila sam Županijskom državnom odvjetništvu zahtjev oštećenice sa svim ozbiljnim razlozima koji upućuju na daljnju potrebu istražnog zatvora, rekla je Sanja Bezbradica Jelavić.


24 sata neslužbeno doznaju da je odvjetnica žrtve podnijela prigovor i zatražila da se slučaj prebaci sa zadarskog na zagrebački sud. Međutim, sama odvjetnica nije htjela potvrditi niti demantirati ovu informaciju.




Prije dva tjedna ispitana je i žrtva. Ispitivanje se, neslužbeno se saznaje, vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem videolinka ispitivali od devet ujutro do nešto poslije 16 sati.


Na ispitivanju u zgradi zadarskog suda su bili prisutni osumnjičenici kojima je oduzeta sloboda, državni odvjetnik, punomoćnica oštećene i branitelji osumnjičenika.


Slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije zgrozio je Hrvatsku. Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke privedena su u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza.