Ubojstvo u Senju

PUCNJAVA U KONOBI Izvršena obdukcija: Za Tomislava Lopca bila su smrtonosna tri hica

Slavica Kleva

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Teško ranjeni 26-godišnji Tin Rončević i dalje je pod budnom paskom liječnika jedinice intenzivne skrbi riječkog KBC-a, dok je zdravstveno stanje ranjenog 27-godišnjeg Josipa Mesića nešto bolje



RIJEKA Višestruke ozljede glave, trbuha i ekstremiteta koje je zadobio 38-godišnji Tomislav Lopac u pucnjavi u subotu ujutro u senjskom noćnom klubu bile su smrtonosne. Rezultat je to obdukcije koja je obavljena na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, a po nalogu državnog tužitelja koji je zatražio istragu nezapamćenog zločina u Senju.


Senjanin, 55-godišnji Ivan Tomljanović, od nedjelje se nalazi u istražnom zatvoru, osumnjičen za teško ubojstvo i dva teška ubojstva u pokušaju. Teško ranjeni 26-godišnji Tin Rončević i dalje je pod budnom paskom liječnika jedinice intenzivne skrbi riječkog KBC-a, dok je zdravstveno stanje ranjenog 27-godišnjeg Josipa Mesića nešto bolje, liječnici su optimisti i nadaju se da bi skoro mogao biti prebačen na bolnički odjel.


U osvetničku misiju krenuo je osumnjičeni Tomljanović nakon što se izvjesno vrijeme nalazio u senjskom noćnom klubu Konoba. Pod utjecajem alkohola Tomljanović je postao neugodan prema gostima pa kad je zamoljen od voditelja kluba Lopca da napusti prostor, nije to odmah učinio već je u međuvremenu došlo i do naguravanja i provokacija s nekoliko strana da bi na koncu ipak napustio noćni klub. No, Tomljanović se vrlo brzo vratio u osvetnički pohod pa naoružan vatrenim oružjem počeo nasumice pucati po lokalu, sve dok ga Lopac nije zaustavio i pitao što to radi. No, Tomljanović je tada uperio pištolj u Lopca i ustrijelio ga s tri metka.




Kad su u pomoć priskočili Tin Rončević i Josip Mesić, ni njih nije poštedio. U Rončevića je ispucao nekoliko metaka, Mesića je pogodio jednim hicem. Srećom, Tomljanovića je na cesti zaskočio djelatnik obližnjeg hotela i držao ga do dolaska policije. Istraga o ovom bezumnom zločinu je otvorena, u idućih mjesec dana ispitat će se svjedoci i utvrditi što se točno događalo tog subotnjeg jutra u noćnom klubu, neposredno pred zatvaranje.