Napad u beach baru

PUCNJAVA NA SVINGERSKOJ PLAŽI U ROVINJU Policija traga za napadačima, ranjeni muškarci u teškom stanju

Mateo Sardelin

Snimio Mateo Sardelin

Snimio Mateo Sardelin

Obojica ranjenih muškaraca, 57-godišnji vlasnik bara, Z. M. iz Zagreba, i 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine su hitno prebačeni u pulsku Opću bolnicu na liječenje. Doznajemo da su odmah operirani i da su u teškom stanju



Dvije osobe su ranjene u pucnjavi koja se dogodila u beach baru na rovinjskoj plaži Punta križa u petak u 0.50 sati, a nepoznati počinitelji su u bijegu. Obojica ranjenih muškaraca, 57-godišnji Z. M. iz Zagreba i 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine su hitno prebačeni u pulsku Opću bolnicu na liječenje.


Doznajemo da su odmah operirani i da su u teškom stanju. Navodno imaju više ustrijelnih i prostrijelnih rana. Stariji muškarac je ujedno i vlasnik tog beach bara koji se nalazi na poznatoj svingerskoj plaži.


Prema neslužbenim informacijama ne zna se točno koja je uloga vlasnika lokala i njegovog prijatelja u ovom incidentu te jesu li uopće oni bili meta nepoznatih počinitelja ili su se oni umiješali u neku svađu pa su dobili metak.




Na mjestu događaja zatekli smo policiju koja je osiguravala automobil BMW poljskih oznaka. Isto vozilo je bilo opasano policijskom trakom, a na njemu nismo vidjeli nikakve tragove pucanja ili oštećenja, a očito ima veze sa samim događajem te je moguće da su prave mete, a možda i počinitelji stranci. Lokal koji u petak nije radio je također bio neoštećen bez tragova nekakve borbe.



Dok smo pregledavali područje oko lokala zatekli smo muški par iz Mađarske koji nam je potvrdio da su čuli više pucnjeva, no nisu znali detalje budući da su obojica bila “pod gasom” i udaljena od lokala. Jedan nam je talijanski državljanin kazao da je bilo pucnjave, ali da ga to nije zanimalo i da se bavi svojim poslovima te da mu je lijepo tu.


Uspjeli smo sresti jednog domaćeg u blizini bara, no on nije niti znao da je bilo pucnjave. No, treba naglasiti da je taj dio Punta križa poznat po svingerskoj plaži i da je u normalnim okolnostima vrlo teško doći do bilo kakvog sugovornika, stoga ne čudi da u ovim okolnostima nitko ništa ne zna. Pokušali smo dobiti više informacija o automobilu osiguranom policijskom trakom no, policija o tome ne želi iznositi informacije budući da su “izvidne radnje u tijeku”, a policajac koji je bio kod automobila je raspoređen samo da čuva to vozilo.