Priveden

Ovo je “pistoljeros” koji je pucao nakon prometne na Škurinju. Idući mjesec provest će u Via Romi

Vladimir Mrvoš

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Sva je sreća da u pucnjavi nitko nije stradao, a 45-godišnjaku koji se u tučnjavu mladića uključio s vatrenim oružjem, istražna sutkinja je odredila da sljedeći mjesec provede iza brave



RIJEKA Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 23 prometne nesreće, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Međutim, u jednoj nesreći sudionici su mogli nastradati od sudara – s metkom. Mjesto radnja Rijeka, dio grada Škurinje točnije križanju ulica Ive Lole Ribara i Milana Rustanbega.


Kako smo već izvjestili, prometni sukob, oko manje prometne nezgode, brzo se pretvorio u tučnjavu, a zatim i u oružani obračun. Policija je precizno izvijestila da je u subotu oko 19,20 sati zaprimila dojavu o sukobu više osoba i pucanju iz oružja na području Škurinja u Rijeci i da je odmah izašla na mjesto događaja. Tu su zatekli više osoba i nekoliko osobnih vozila.


Obavljen je očevid s obzirom da je došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj su sudjelovali vozači osobnih vozila BMW i renault, riječkih registracijskih oznaka. Riječ je o 28-godišnjem i 25-godišnjem hrvatskom državljaninu koji su se nakon nesreće verbalno i fizički sukobili i kojom prilikom je mlađi i lakše ozlijeđen. Policija je sudionike prometne nesreće i tučnjave dovela u prostorije I. policijske postaje Rijeka, gdje je obavljeno kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlio cijeli događaj.




No ono što je ovu prometnu nesreću razlikovalo od drugih, koje su se događale prošli vikend, je da je u policiju doveden i 45-godišnji hrvatski državljanin, koji nije sudjelovao u prometnoj nesreći, ali se dovodi u vezu s pucanjem iz oružja. On je priveden pod sumnjom da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, jer je u općoj gužvi ispalio iz pištolja dva-tri metka.


Pistoljeros je obiteljski povezan s jednim od sudionika prometne nesreće, pa je umjesto snagom argumenata u rješavanju prometnih nesuglasica potegnuo za pištoljem. Inače u samom događaju svojim hicima nije nikoga ozlijedio.


Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 45-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Prijavljen zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, a sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Epilog cijelog događaja dogodio se jučer kod sutkinje istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenije Zorc, koja je škurinjskom pistoljerosu odredila mjesec dana zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Pronađeno oružje


Nakon što je priveden u policiju tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegovog doma i prostorija kojima se koristi. Tom je prilikom pronađeno neregistrirano oružje i streljivo za koje nije imao dozvolu. Radi se o pištolju marke »cz« i dva pripadajuća spremnika, zračnoj puški kalibra 4,5 i 100 komada pripadajućeg streljiva te 23 komada ostalog streljiva.