Pronašli 'krticu'

Otpušten policajac zviždač koji je medijima dao video u kojem policijski šef divlja za volanom

Portal Novilist.hr

Foto arhiva Zadarski list

Foto arhiva Zadarski list



Policija je otkrila “krticu” iz sustava, koja je medijima poslala snimku presretača koji je uhvatio tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Čelića kako divlja na prometnici na kojoj je ograničenje bilo 50 kilometara na sat. Snimku je neovlaštenoj osobi dostavio policajac iz Policijske uprave zadarske koji je 8. studenog udaljen iz službe, doznaje Jutarnji.


Policija smatra da je zviždač time počinio težu povredu službene dužnosti. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, u tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti.


Ćelić je u ožujku na cesti pokraj Briševa vozio brže od 160 kilometara na sat, vidljivo je na snimci koju je objavio RTL. Snimio ga je i zaustavio presretač, ali prekršaj i snimka navodno nisu zavedeni u policijskom sustavu, premda je na tom mjestu dozvoljeno voziti samo 50 kilometara na sat.




Ćelić nije prijavljen sve dok snimka nije završila po svim medijima, nakon čega je podnio ostavku. No, ostao je u policiji. Jedino što mu se dogodilo jest to što je premješten na drugo radno mjesto.


“Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”, pojasnili su tada u policiji.