Sumnja da novac neće više vidjeti

Opljačkani otac ministra Butkovića: Vjerovatno su me pratili, a znali su i gdje mi je sef

P. N.

Srećko Butković (u sredini) u svojoj konobi Lucija / snimio Anto Ravlić

Srećko Butković (u sredini) u svojoj konobi Lucija / snimio Anto Ravlić

- Vjerojatno su me pratili, možda i neko vrijeme, jer su točno znali po što su došli. Sef nije na vidljivom mjestu, on je u zidu iza trosjeda. Nakon što su razbili zid, vratili su kauč da se ne bi primijetilo. Po podu je bilo kamenje i žbuka, ispričao je novinarima Jutarnjeg lista otac ministra Olega Butkovića.



Srećko Butković, otac ministra Olega Butkovića, razgovarao je s novinarima Jutarnjeg lista i otkrio im kako su mu nepoznati provalnici iz kuće ukrali sef sa oko 40 tisuća eura. Provalnici su, otkrio je, ušli kroz prozor. Supružnici Butković najprije su mislili da su provalnici uspjeli otključati vrata, odnosno da su možda imali rezervni ključ, ali ispostavilo se da nisu, da su provalnici ipak ušli kroz prozor. Po svemu sudeći, sumnja Butković, provalnici su znali gdje se nalazi sef.


– Vjerojatno su me pratili, možda i neko vrijeme, jer su točno znali po što su došli. Sef nije na vidljivom mjestu, on je u zidu iza trosjeda. Nakon što su razbili zid, vratili su kauč da se ne bi primijetilo. Po podu je bilo kamenje i žbuka, ispričao je novinarima Jutarnjeg lista otac ministra Olega Butkovića.


Žrtva provale vjeruje da će policija naći provalnike, ali, kaže, možda bi bilo bolje da ih ne nađe.




– Strah me je da bi to mogli biti neki domaći, a kako onda poslije živjeti s tim ljudima? To je malo mjesto, svi sve znaju, rekao je Srećko Butković. Što se ukradenog novca tiče, smatra da ga više nikad neće vidjeti.


Najgora je spoznaja, kaže ćrtva provale, “da je netko bio u našoj kući, da nismo sigurni”.


– Znate, naša kuća je na osami. Nije lako, povrijeđena je naša intima, rekao je novinarima Jutarnjeg.


Što se porijekla novca tiče, u pitanju je, ustvrdio je, dijelom obiteljska ušteđevina, a dijelom promet iz njegovih ugostiteljskih objekata.


– Pa radim već toliko godina, moram nešto imati. Imamo dva restorana i autokamp, a utržak stavimo u sef jer me je strah noću ga nositi do trezora pa odemo po danu, rekao je Butković, koji u Povilama kod Novog Vinodolskog drži konobu Lucija.


Ništa drugo osim novca provalnici iz kuće nisu uzeli, “isu tražili zlatninu, nisu dirali slike”. Srećko Butković rekao je, također, da mu je supruga u strašnom šoku zbog ove provale.