Budite oprezni

Opasna igra s pirotehnikom: Kod Imotskog dječaku petarda ozlijedila oba oka

Hina

Policija je ponovno upozorila roditelje kako je nužno da i kod uporabe pirotehničkih sredstava kategorije F1 koja se mogu prodavati tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godina, ne dopuste da djeca pirotehnku koriste bez njihova nadzora ili nadzora odrasle osobe



Dijete mlađe od 14 godina teško je ozlijeđeno u utorak u Vinjanima Gornjim kod Imotskog u eksploziji petarde, te je prevezeno u splitsku bolnicu, izvijestila je u srijedu splitska policija.


Dječak je petardu ubacio u cijev, a kada je eksplodirala teško ga je ozlijedila na oba oka ,zbog čega je završio na liječenju u splitskoj bolnici.


Iz policije podsjećaju da je u Silvestarskoj je noći nastradao još jedan dječak i to u Sinju, nakon što je bacio petardu na ulici također ozlijedivši oba oka.




Policija je ponovno upozorila roditelje kako je nužno da i kod uporabe pirotehničkih sredstava kategorije F1 koja se mogu prodavati tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godina, ne dopuste da djeca pirotehnku koriste bez njihova nadzora ili nadzora odrasle osobe.