Bjegunac

Oglasio se i Mamić: ‘Da, poznajem Vargu i davao sam mu novac. Javio mi je tko je nacrtao svastiku na Poljudu’

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Moje uključivanje u aferu velika je konstrukcija koju ću objasniti u trenutku kad me najvjerojatnije budu pozvali za svjedoka u ovom slučaju, rekao je Mamić, koji kaže da je Vargu upoznao prije godinu dana



Franjo Varga mi je rekao tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Te sam informacije proslijedio nadležnim institucijama – izjavio je za Jutarnji list bjegunac Zdravko Mamić, koji je po prvi put progovorio za medije od izbijanja afere s lažnim SMS-ovima koje je za njega izradio bivši MUP-ov informatičar.


Mamić je potvrdio da poznaje Vargu i da se s njim posljednji put sastao prije dva mjeseca kad su popili kavu u Hercegovini.


– Moje uključivanje u aferu velika je konstrukcija koju ću objasniti u trenutku kad me najvjerojatnije budu pozvali za svjedoka u ovom slučaju, rekao je Mamić, koji kaže da je Vargu upoznao prije godinu dana. 




– U to vrijeme ja sam javno, na jednoj konferenciji za novinare rekao da nudim veliku nagradu za informaciju o ljudima koji su nacrtali svastiku na Poljudu. Tada me je prijatelj spojio s Vargom koji mi je rekao da bih mogao doći do tih informacija – rekao je Mamić, ne želeći otkriti je li taj prijatelj Tomislav Karamarko.


Tvrdi da mu se Varga uskoro javio imena počinitelja.


Ne krije da je davao novac Vargi.


– Nakon priče o svastici zvao me nekoliko puta i rekao mi da ima problema s kućom, spominjao je neke ovrhe, neplaćene režije. I ja sam mu pomogao, dodao je Mamić u izjavi Jutarnjem.