Demantirao napise

Odvjetnik Pavasović tvrdi da je priča o Ivici Crnjcu kao pokajniku – besmislica

Hina

Ljubo Pavasović Visković / Foto: D. JELINEK

Ljubo Pavasović Visković / Foto: D. JELINEK



Prvi uhićenici u slučaju Agrokor, poslijepodne bi trebali biti dovedeni na razgovor u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega bi tužiteljstvo trebalo odlučiti hoće li i zbog kojih kaznenih djela protiv njih pokrenuti istragu


Prema do sada dostupnim podacima u ponedjeljak prijepodne uhićeni su Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Tomislav Lučić, Damir Kuštrak i Mislav Galić. Svi oni bili su članovi uprave ili nadzornog odbora posrnulog koncerna, u čijoj je upravi, prije dolaska izvanrednog vladinog povjerenika Ante Ramljaka, bilo sedmero članova.


Prvi je, nakon pretrage njegove kuće, uhićen Crnjac za kojega su mediji uskoro počeli nagađati da bi mogao biti svjedok pokajnik. No, njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Hinu je odbacio takve tvrdnje rekavši da o tome nije bilo nikakvog razgovora.


Odvjetnik Ivana Crnjca: Priča o pokajništvu je besmislica




»Nitko njega nije kontaktirao, niti je on koga kontaktirao. Dakle cijela priča o pokajništvu je totalna besmislica«, kazao je Pavasović Visković.


S uhićenjima bivših čelnika Agrokora koju su tu kompaniju vodili prije nego što ju je preuzela privremena uprava, policija je počela u ponedjeljak rano ujutro, a prema podacima Državnog odvjetništva »izvidi i pretrage« traju kod 15 osoba.


Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da Todorića, koji je sa sinovima navodno u Londonu, terete radi pribavljanja protupravne imovinske koristim, odnosno da je u temeljnim financijskim izvještajima Agrokora poslovanje i financijski položaj tvrtke prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.


Bivši čelnici kompanije pritom su mu navodno omogućili prikazivanje pozitivnih poslovnih rezultata.


Tek nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu istražitelji će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu, a odluče li se za njih zatražiti i istražni zatvor o tome će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. No, osumnjičeni, gotovo sigurno na sud neće biti dovedeni do utorka.