Smješten u pritvor

OTKRIVALI MU JEDNO KAZNENO DJELO ZA DRUGIM: Umalo pregazio policajca, pljačkao benzinsku na Srdočima, prijetio…

P. N.

ILUSTRACIJA: Vedran Karuza

ILUSTRACIJA: Vedran Karuza

- Prilikom počinjenja kaznenog djela koristio se otuđenim osobnim vozilom marke Fiat, kojim je udario u ostakljena vrata benzinske postaje. Navedeno vozilo u vlasništvu hrvatske državljanke otuđio je prethodno na području Kastva, izvijestila je PU Primorsko-goranska.



Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, izvijestila je PU Primorsko goranska.


Policija muškarca sumnjiči da je 13. veljače 2019. godine u Ulici Marije Grbac u Rijeci na štetu policijskog službenika počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.


– Vozilom kojim je upravljao nastavio je kretanje u smjeru policijskoga službenika koji mu je davao znakove za zaustavljanje i udario ga u ruku te oštetio stop palicu, udaljivši se nakon toga s mjesta događaja bez zaustavljanja, navode iz policije.




Tijekom kriminalističkoga istraživanja, policija je došla do informacija da je upravo ovaj muškarac 3. studenog 2017. godine otuđio iz benzinske postaje na području naselja Srdoči u Rijeci veću količinu cigareta raznih marki u vrijednosti od oko 22 tisuće kuna.


– Prilikom počinjenja kaznenog djela koristio se otuđenim osobnim vozilom marke Fiat, kojim je udario u ostakljena vrata benzinske postaje. Navedeno vozilo u vlasništvu hrvatske državljanke otuđio je prethodno na području Kastva, izvijestila je PU Primorsko-goranska.


Međutim, tu nije kraj. Osumnjičeni 26-godišnjak prijavljuje se i za kazneno djelo prijetnje, počinjeno u prosincu 2018. godine u Viškovu, na štetu 27-godišnjeg hrvatskog državljanina.


– Poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela teška krađa, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, prisila prema službenoj osobi i prijetnja prijavljuje se mjerodavnom državnom odvjetništvu. Predan je pritvorskom nadzorniku, naveli su iz policije.