Potez očajnika

Neuspješan pokušaj mladog Riječanina: Skočio s Adamićevog gata u more da izbjegne kaznu

Slavica Kleva

Mladić skočio u more na Adamićevom gatu / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Mladić skočio u more na Adamićevom gatu / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Policija ga je zaustavila jer je prošao kroz crveno svjetlo na Pećinama, a na skok u nimalo čisto more odlučio se kad su policijski službenici zatražili kontrolu na opijate. No, ubrzo je izašao iz mora i mokar je u »marici« prevezen u policijsku postaju



RIJEKA  Tridesetjednogodišnji Riječanin pokušao je izbjeći policajce i kaznu zbog niza prometnih prekršaja na originalan način – skokom u more u samom središtu grada, na Adamićevom gatu.


Dogodilo se to u četvrtak, nešto prije 21 sat, ali cijela priča s ovako neuobičajenim epilogom počela je nešto ranije. Oko 20.35 sati policija je, naime, na Pećinama primijetila da vozač renaulta, koji je dolazio iz smjera Kostrene prema Rijeci, nije zaustavio vozilo na raskrižju, iako je na semaforu bio crveni svjetlosni signal. Umjesto da stane, vozač je dao gas i nastavio vožnju.


Policajci koji su to uočili odmah su dojavili kolegama u središtu grada koji su vozača u renaultu dočekali na Adamićevom gatu, desetak minuta prije 21 sat. Odmah su zatražili njegove dokumente, a kako su sumnjali da je pod utjecajem opijata, policajci su tražili i kontrolu kojom bi se to utvrdilo. No, mladić je u tome trenutku izabrao drugu opciju – na iznenađenje policajaca, potrčao je preko rive i skočio u more!




Kako more u središtu grada nije baš najčistije, ne čudi da je mladić brzo isplivao i odlučio izaći na obalu, unatoč činjenici da su tamo još uvijek bili policajci. Oni su odmah zatražili intervenciju kolega pa je u »marici« mokar priveden u postaju.


U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj jučer su potvrdili da je mladiću uručen prekršajni nalog u iznosu od dvije tisuće kuna jer je prošao kroz crveni signal. Osim toga, na tri mjeseca bit će mu oduzeta vozačka dozvola i neće smjeti upravljati motornim vozilima B kategorije. Protiv njega podignut je i optužni prijedlog zbog odbijanja testiranja na opijate. Valja primijetiti da je dobro i prošao jer je izbjegao još jednu kaznu – zbog kupanja u luci, mjestu gdje je takva aktivnost zabranjena.