Prijetio na Krnjevu

Nasilni 19-godišnjak koji je djecu kod ZTC-a napao nožem smješten iza brave. Ostaje tamo mjesec dana

Slavica Kleva

Osumnjičenik je ispitan na tužilaštvu nakon čega je tužitelj predložio da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega s obzirom da je riječ o stranom državljaninu te zbog opasnosti utjecaja na svjedoke



RIJEKA Policijski službenici Druge policijske postaje okončali su kriminalističko istraživanje nad mlađim punoljetnikom, 19-godišnjim S.H.-om, državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje na štetu dvije maloljetne osobe.


Osumnjičenik je ispitan na tužilaštvu nakon čega je tužitelj predložio da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega s obzirom da je riječ o stranom državljaninu te zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.


Jučer je u poslijepodnevnim satima priveden dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda Kseniji Zorc pod sumnjom da je u prošli petak na Krnjevu prijetio dvjema mlađim osobama. Sutkinja Zorc je osumnjičeniku odredila mjeru istražnog zatvora u trajanju mjesec dana priklonivši se tako prijedlogu tužitelja.




O događaju smo izvijestili nakon što se našoj redakciji obratio ogorčeni otac čijoj je djevojčici 19-godišnjak prijetio. Kako je ispričao, djeca, njih sedmero, zabavljala se u parku ispred kuća kad je u jednom trenutku zabavu prekinuo dolazak dvojice starijih mladića.


Uz opaske o ponašanju grupe djece, 19-godišnjak je u jednom trenutku skočio na jednog od maloljetnika i priprijetio mu izvadivši nož.


U tom trenutku u njegovu obranu stala je maloljetnica na koju je nasrnuo 19-godišnjak također uz prijetnju nožem.


Otac maloljetnice brzo se spustio iz kuće na igralište te uhvatio u koštac s mladićem, izbio mu nož iz ruku nakon čega se 19-godišnjak dao u bijeg s prijateljem.


Roditelji su pozvali policiju i potom u policijskoj postaji podnijeli kaznenu prijavu protiv mladića,a u međuvremenu, u nedjelju poslijepodne policija je pronašla i uhitila mladiće te nad osumnjičenikom provela kriminalističko istraživanje.