Napad nožem

Napadnuti hrvatski državljanin stabilno, kolumbijska policija traži napadače

Hina

Kolumbijska policija / Reuters

Kolumbijska policija / Reuters

»Obavili smo operativni zahvat bez ikakvih problema te je on, hvala Bogu, stabilno. Dobro se oporavlja, vjerujemo da neće biti nikakvih poteškoća«, rekao je u srijedu kirurg Eduardo Quintero za kolumbijsku televiziju Caracol. On je obavio zahvat nad ranjenim mladićem



MADRID Hrvatski 23-godišnji državljanin Ivan Akulov, kojeg su dvojica napadača ranila hladnim oružjem u Kolumbiji, oporavlja se u tamošnjoj bolnici dok policija i dalje traga za počiniteljima.


»Obavili smo operativni zahvat bez ikakvih problema te je on, hvala Bogu, stabilno. Dobro se oporavlja, vjerujemo da neće biti nikakvih poteškoća«, rekao je u srijedu kirurg Eduardo Quintero za kolumbijsku televiziju Caracol. On je obavio zahvat nad ranjenim mladićem.


Akulov je u bolnicu San José de Torices, u sjevernom gradu Cartagena de Indias, dovezen u nedjelju s dvije ubodne rane u leđa. Tog dana je sletio u lokalnu zračnu luku Rafael Núnez pa se zaputio pješke prema hostelu na sjeveru grada. Na putu su mu dvije osobe oduzele mobitel pokušavši ga opljačkati a onda su ga ubole u leđa te pobjegle.




»Išao je putem, cestom, gdje nema puno prometa. Dvojica delinkvenata, koja su mu uzela mobitel, zadala su mu dvije ozljede hladnim oružjem«, rekao je policijski dužnosnik novinarima. Policija još uvijek traga za počiniteljima u toj južnoameričkoj zemlji.


»Bavimo se delinkventima koje već imamo ovdje identicirane. Također na osnovu lica koje prepoznaje žrtva te fotografija koje imamo«, dodao je.


Televizija Caracol navodi kako bi Akulov mogao biti uskoro pušten iz bolnice jer je dobro.


U ponjedjeljak su kolumbijski mediji izvijestili kako je hrvatski turist bio žrtva pljačke nedugo nakon što je sletio u primorski grad Cartagena de Indiju. U tom gradu na obali Karipskog mora živi nešto više od milijun stanovnika.


Akulov je izvadio mobitel kako bi se prema njemu orijentirao i našao put prema hostelu kada su ga primijetila dvojica napadača. Mediji tvrde da je pružio otpor kada su mu oduzeli mobitel nakon čega je ranjen.