'Imam nešto za tebe'

NAPAD U RIJECI Ušao susjedu u auto i izvadio nož. No žrtva je tad učinila nešto što nije očekivao

Fiore Vežnaver

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Šegoti je nož oduzet, on uhićen, a nakon okončanog policijskog kriminističkog istraživanja i ispitivanja u policiji predveden je pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera



RIJEKA – Zoran Šegota (52) iz Rijeke smješten je jučer u riječki zatvor, pod sumnjom da je susjedu u Ulici Ede Jardasa prijetio povećim nožem.


Nemio slučaj, zbog kojeg je u ćeliji završio Šegota, zbio se nešto poslije 8 sati ujutro u utorak, u trenucima kada je upravo izašao iz zgrade u riječkoj Marčeljevoj Dragi. Još se uvijek rasvjetljava pozadina događaja, no dosadašnja saznanja kazuju da je Šegota tada susreo jednog svog susjeda, te mu rekao da ima nešto za njega.


Malo kasnije, kada je muškarac ušao u svoj automobil, »audi«, Šegota je – ušao za njim. Sjeo je na suvozačevo mjesto, te iz svog ruksaka izvadio nož, oštrice od oko 30 centimetara, te ga uperio prema susjedu.




Ovaj se pak brzo snašao, iskoristio je trenutak Šegotine nepažnje i uspio izaći iz »audija«. Nakon toga je zaključao u autu čovjeka s nožem, koji je tako dočekao i policiju koja je ubrzo stigla na mjesto događaja.


Šegoti je nož oduzet, on uhićen, a nakon okončanog policijskog kriminističkog istraživanja i ispitivanja u policiji predveden je pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera. Sudac je prihvatio prijedlog tužiteljstva i Šegoti odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke.