Policija provjerava dojave

Muškarac za kojega je konobarica na Podmurvicama mislila da je Babić je pacijent koji se udaljio iz riječkog KBC-a

Slavica Kleva

Drago Babić nestao je iz rapske bolnice

Drago Babić nestao je iz rapske bolnice

Osoba koja je u nedjelju došla u lokal na Podmurvicama bila je odjevena u donji dio pidžame i košulju dugih rukava, a na laktu je imala braunilu.  Od konobara je zatražila da mu se pivo ukapa kroz braunilu!



Policija je svaku prijavu da je odbjegli Drago Babić iz Psihijatrijske ustanove Rab viđen ovih dana, detaljno provjerila, ali na žalost, do današnjeg dana niti jedna se nije pokazala točnom.


Jedna od njih je bio i »susret« jedne konobarice iz ugostiteljskog lokala u trgovačkom centru na Podmurvicama s navodno odbjeglim Babićem koji nije prijavila policiji. Ona je sumnjala da je upravo Babić osoba koja je u nedjelju došla u lokal, no čini joj se da je bio u donjem dijelu pidžame i u košulji dugih rukava, a na laktu je imala braunilu.


Muškarac se navodno spustio iz lokala na katu u prizemlje gdje je od konobara tražio da mu se pivo ukapa kroz braunilu. No, neslužbeno doznajemo da su tu osobu policijski službenici pronašli i vratili na bolnički odjel KBC-a odakle se udaljila.




Policija je dobila dojavu i da je osoba slična Babiću viđena u Oštrom, te u još nekim trgovačkim centrima, no, na žalost, i te su dojave pokazale netočnima.


Drago Babić, 63-godišnjak koji je prije sedam godina ustrijelio Zorana Šalova u središtu Rijeke te 19-godišnju Anitu Šalov na pragu njezina doma u Sobolima, a zatim i sebi pokušao oduzeti život, iz bolnice na Rabu nestao je prije 22 dana.


Odmah je pokrenuta potraga, no do današnjeg dana nije dala nikakvog rezultata.