Dovršeno kriminalističko istraživanje

Muškarac preminuo nakon uhićenja, na mjestu događaja policija pronašla više vrsta droge i veći iznos novca

Hina

Nakon što je sustignut, navodi policija, »uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj, kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg. Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći



Splitska policija u subotu rano ujutro uhitila je dvojicu muškaraca, koji su prvo pokušali pobjeći kombijem od policije, a tijekom uhićenja jednom od njih, 44-godišnjaku pozlilo je i usprkos reanimaciji i liječničkoj intervenciji umro je nakon pola sata.


Kako je priopćeno iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijski službenici koji su bili na postavljenom punktu nedaleko Poljuda, jutros oko 4,40 sati uočili su kombi vozilo koje je promijenilo smjer kretanja, želeći izbjeći policajce. Uočeno je da su u kombiju dvojica muškaraca, a naknadno je utvrđeno da je riječ o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku.


Dolaskom u ulicu Table, iz kombi vozila je istrčao 44-godišnji muškarac, koji je odbacio torbicu, te je unatoč pozivima policijskih službenika da se zaustavi, nastavio bježati.




Nakon što je sustignut, navodi policija, »uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj, kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg. Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć. Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 5,20 sati umro«, ističe se u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.


Drugi muškarac, 31-godišnjak koji je nakon zaustavljana iz kombija započeo izbacivati predmete, uhićen je na mjestu događaja i doveden u službene prostorije.


Splitska policija dovršila je u subotu popodne kriminalističko istraživanje u vezi s jutrošnjim privođenjem dvojice muškaraca na Skalicama od kojih je jedan umro (44), te je izvijestila da je na mjestu događaja pronašla razne vrste droga i novac.


Priopćeno je kako je završilo kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je jutros doveden u službene prostorije i od kojega je policija oduzela šest grama heroina i 2,9 grama marihuane, sve spakirano u tri PVC vrećice, a koju je prema njegovim navodima neposredno prije događaja kupio od 44-godišnjaka. Protiv 31-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, najavili su.


Policija je završila i očevid na mjestu događaja gdje su pronašli 1,5 grama heroina, četiri grama kokaina, nekoliko tableta, privjesak s vagom, te veći iznos novca.


“O svemu utvrđenom tijekom kriminalističkog istraživanja biti će izvješteno nadležno državno odvjetništvo u Splitu kojem će biti dostavljena cjelokupna dokumentacija uz posebno izvješće”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.


Tijelo preminulog muškarca prebačeno je na Odjel patologije KBC Split gdje će se  obaviti obdukcija i toksikološko vještačenje kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je smrt najvjerojatnije nastupila zbog bolesti pluća od koje je bolovao 44-godišnjak. Obojica muškaraca policiji su poznati od prije zbog zlouporabe opojnih droga.