Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
19. siječnja 2020.
Gospodarski kriminalitet

Milijunske utaje poreza: Više uhićenih u akciji policije i USKOK-a

Photo Tomislav Miletic/PIXSELL
Photo Tomislav Miletic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2019. u 15:06 2019-03-12T15:06:00+01:00

Uz uhićenja više osoba istražitelji pretražuju stanove i poslovne prostore osumnjičenih koji bi nakon kriminalističkog istraživanja mogli završiti u policijskom pritvoru, a potom i na ispitivanju u USKOK-u

ZAGREB Više osoba u utorak je, prema neslužbenim informacijama, uhićeno u policijskoj akciji usmjerenoj na suzbijanje gospodarskog kriminaliteta, odnosno milijunskim utajama poreza.

Akcijom, kako se doznaje, rukovodi Uskok pa u policiji ističu da ne mogu otkrivati detalje.

Uz uhićenja više osoba istražitelji pretražuju stanove i poslovne prostore osumnjičenih koji bi nakon kriminalističkog istraživanja mogli završiti u policijskom pritvoru, a potom i na ispitivanju u USKOK-u.

Podsjetimo, PNUSKOK i Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta krajem veljače su, u suradnji s policajcima PU zagrebačke te u koordinaciji s Uskokom proveli dva kriminalistička istraživanja nad 14 osumnjičenih osoba.

USKOK-u su podnesene dvije kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te više kaznenih dijela pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.