Završio u pritvoru

Mesar iz Rijeke prijetio socijalnoj radnici: ‘Znam da imaš dvoje djece i gdje idu u školu. Pregazit ću ih’

Fiore Vežnaver

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Osumnjičeni, po zanimanju mesar i nastanjen na Vežici, tereti se da je delikt počinio protekle srijede, u predvečerje, u vrijeme kada je u njegovom stanu boravila voditeljica mjera nadzora nad odnosima između osumnjičenog i njegovog maloljetnog sina



RIJEKA – Djelatnici Centra za socijalnu skrb preko kolegice je prijetio da zna gdje njena djeca idu u školu i da će ih pregaziti autom, što je kod nje izazvalo naglašen strah. Inkriminacija je to pod kojom je u riječki zatvor smješten Goran T. (40) iz Rijeke.


Osumnjičeni, po zanimanju mesar i nastanjen na Vežici, tereti se da je delikt počinio protekle srijede, u predvečerje, u vrijeme kada je u njegovom stanu boravila voditeljica mjera nadzora nad odnosima između osumnjičenog i njegovog maloljetnog sina. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, 40-godišnjak je u jednom trenutku bez ikakvog povoda rekao da, ukoliko mu se smanji mogućnost viđanja s djetetom ili mu se produži nadzor Centra za socijalnu skrb, njegov sin neće imati oca.


Povišenim tonom nastavio je govoriti kako mu je prethodna socijalna radnica, koja je vodila njegov predmet, zaprijetila da će mu zabraniti viđanje djeteta. Naveo je i da mu je poznato gdje živi, da ima dvoje djece, da će ih pregaziti, dodajući da će njegov čin najvjerojatnije okarakterizirati kao ubojstvo iz nehaja.




Kada je djelatnica Centra za socijalnu skrb saznala za prijetnje, one su kod nje izazvale zabrinutost i strah za živote djece, a o prijetećim riječima žitelja Vežice obaviještena je i policija koja je privela 40-godišnjaka. Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja Goran T. je predveden na ispitivanje u tužiteljstvu, a onda i pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera.


Sudac je prihvatio prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom za prijetnje odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Goran T. je višestruko osuđivana osoba, iako ne zbog djela o kojem je sada riječ.


Kako se radi o prijetnji službenoj osobi, prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.