Vrtoglava jamčevina

Mandić platio pet milijuna kuna za izlaz iz Remetinca

Ana Raić Knežević

Uz jamčevinu od gotovo pet milijuna kuna iz istražnog zatvora u Remetincu pušten je Milan Mandić, vlasnik tvrtke »Mande Charter« koji je zajedno s još šestoricom osumnjičenih uhićen lani u svibnju u međunarodnoj policijskoj akciji »Jadera« u kojoj je zaplijenjeno i 175 kilograma kokaina



ZAGREB Uz jamčevinu od gotovo pet milijuna kuna iz istražnog zatvora u Remetincu pušten je Milan Mandić, vlasnik tvrtke »Mande Charter« koji je zajedno s još šestoricom osumnjičenih uhićen lani u svibnju u međunarodnoj policijskoj akciji »Jadera« u kojoj je zaplijenjeno i 175 kilograma kokaina. Iako se USKOK žalio na odluku da Mandić nakon položenog jamstva čeka početak suđenja na slobodi, sud tu žalbu nije uvažio. Doznajemo da je Mandić kao garanciju da neće pobjeći založio neke nekretnine, te plovila što ih iznajmljuje njegova tvrtka.


Uskoro će sud odlučivati i o milijunskoj jamčevini što ju je ponudio Ivan Šango, Zadranin, koji je zajedno s Mandićem prije nešto više od mjesec dana izručen Hrvatskoj iz Dominikanske Republike. Obojica su se tamo nalazila još od svibnja prošle godine kada su pali u ruke policiji pod sumnjom da su bili dio velikog krijumčarskog lanca kokaina iz Karipskog bazena prema Europi.


Kako smo pisali, ova skupina, u kojoj su još ugositelj Elivs Mužanović, Dražen Miletić, Milivoj Šango, Ivan Zanze i Nebojša Gačanović. Kao vođa skupine bio je označen Zlatko Ugarković Patak koji je počinio samoubojstvo u ekstradicijskom pritvoru u Španjolskoj.




Vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na vrtoglavih osam milijuna eura. Mužanović, Miletić i Zanze već su ranije pušteni iz pritvora nakon što su položili milijunske jamčevine.