MRCC Rijeka

Majka i kćer iz Francuske ozlijeđene u požaru na brodici u Milni, izbio je nakon ukrcaja goriva u spremnik

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

U požaru na brodici ozljeđene su dvije ženske osobe, majka i kćer, koje su medicinski zbrinute u Supetru, a očevid o uzrocima nesreće je u tijeku



Službenici Lučke kapetanije Split izvijestli su Nacionalnu središnjcu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim aktivnostima povodom pomorske nesreće, koja se dogodila danas, 16. kolovoza u mjesnoj luci, u Milni.


Iz Lučke ispostave Milna dežurni služenici u 12.10h dojavili su prema LK Split o nesreći, odnosno, požaru na brodici, na kojoj je u trenutku izbijanja požara boravila četveročlana obitelj, (otac majka i dvije kćeri), od kojih su ozljede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kćer (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozljeđeni; svi su državljani Republike Francuske.


Požar na brodici dužine 5,7 metara, Hrvatske zastave opremljena vanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio je u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah po dovršetku postupka ukrcaja goriva u brodski spremnik, na pozicji lučke stanice za punjenje goriva u Milni.




Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna.


Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.