Dva scenarija

MISTERIOZNA SMRT Splitskog huligana na autocesti pregazila tri auta nakon što je izbačen iz jurećeg vozila?

P. N.



Ante Firić (27), koji je u medije dospio prije deset mjeseci kao jedan od splitskih huligana koji je uhićen u Beogradu nakon nereda na utakmici između Partizana i Crvene zvezde, smrtno je stradao tijekom noći na utorak pokraj Ivanić Grada pod misterioznim okolnostima, a Jutarnji piše da bi se moglo raditi o kaznenom djelu.


Naime, Firić je u oko 5.40 sati ujutro iz nekoga razloga pretrčavao autocestu A3 te su na njega naletjela tri automobila koja su ga usmrtila. Dok okolnosti same nesreće nisu tajna te je policija ispitala vozače koji su svojim automobilima neuspješno pokušali izbjeći Firića koji je istrčao ispred njih, što je korpulentnog Splićanina nagnalo da pretrčava autocestu na mjestu udaljenome kilometar od najbliže kuće, policija tek pokušava rekonstruirati.


Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija istražuje mogućnosti da je Firić prije smrti bio žrtva kaznenog djela. Prema nekim od tih informacija, Firić je navodno bježao pred nekim, dok je prema drugoj verziji bačen iz jurećeg automobila. Međutim, niti za jednu od ove dvije verzije u srijedu nismo mogli dobiti potvrdu. Odmah nakon provedenoga očevida kriminalisti su pokrenuli izvide kako bi, prije svega, rekonstruirali, gdje je i s kim Firić bio do svoje tragične pogibelji, navodi Jutarnji.