Strava u Međimurju

Ljubomorni muž nakon svađe sa suprugom polio se benzinom i zapalio

Vanja Vesić

Nesretnom 23-godišnjaku nisu mogli pomoći u Županijskoj bolnici u Čakovcu, pa je zbog kritičnog stanja prebačen u Zagreb

Nesretnom 23-godišnjaku nisu mogli pomoći u Županijskoj bolnici u Čakovcu, pa je zbog kritičnog stanja prebačen u Zagreb

Nesretnik je u plamenu utrčao u kuću, gdje mu je supruga pokušala pomoći. S teškim opeklinama prevezen je u čakovečku bolnicu, a zatim u Traumatološku bolnicu u Zagreb, gdje se bore za njegov život



ČAKOVEC Nesretni 23-godišnjak iz Dugog Sela bori se za život u zagrebačkoj bolnici nakon što se ispred obiteljske kuće u Čakovcu polio benzinom i zapalio u nedjelju pet minuta nakon ponoći. Prema neslužbenim informacijama, u bolnicu je primljen u kritičnom stanju – ima opekline drugog i trećeg stupnja na gornjem dijelu tijela, na trupu i rukama. Liječnici mu pokušavaju spasiti život, a njegovo je stanje i dalje neizvjesno. Službene informacije iz PU međimurske još uvijek se očekuju.


Nesvakidašnja drama dogodila u Ulici France Prešerna u Čakovcu u dvorištu kuće u kojoj živi sa svojom suprugom. U jednom trenutku izašao je iz doma, uzeo kanister benzina, polio se i zapalio. Nesretni je 23-godišnjak u plamenu utrčao u kuću i pokušao se ugasiti, a njegova supruga u panici pokušala mu je pomoći. S teškim opeklinama hitno je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, no zbog kritičnog stanja i kompleksnih ozljeda liječnici su ga morali prebaciti u Traumatološku bolnicu u Zagreb.


Prema dostupnim informacijama, 23-godišnjak pokušao se ubiti nakon bračne razmirice sa svojom 32-godišnjom suprugom s kojom živi u kući naslijeđenoj od njezinih roditelja. Nesretnom događaju prethodila je burna svađa. Mještani govore da je među nesretnim bračnim parom i ranije bilo razmirica. Navodno, najviše je kumovala ljubomora. Supružnici su se znali glasno svađati, no malo tko mogao je očekivati da će netko od njih dvoje dići ruku na sebe. Policija ranije nije evidentirala nikakvu intervenciju, niti je bilo prijava nasilja i prijetnji u obitelji, čak ni remećenja javnog reda i mira zbog vike i galame iz kuće.




Dolazak Hitne pomoći kasno u noć probudio je susjede, ali nitko nije mogao pretpostaviti da je galama među supružnicama završila paničnim vapajem 32-godišnje supruge. Pokušaj samoubojstva 23-godišnjaka šokirao je Čakovčane. Za razliku od mladog čovjeka koji se radi supruge doselio iz Dugog Sela u Čakovec, njegovu ženu L. P. susjedi su dobro poznavali. Godinama je radila kao manekenka i model. Imala je karijeru koja je bitno odudarala od poziva njezinih roditelja znanstvenika. Prije desetak godina natjecala se na izborima ljepote, a radila je i kao profesionalni model i hostesa na zagrebačkoj modnoj sceni.


O nesretnom 23-godišnjaku malo se zna. O njemu govore kao o poštenom, ali temperamentnom mladom čovjeku, pomalo ekscentričnog i nekonvencionalnog karaktera, zbog čega često nije nailazio na razumijevanja šire okoline. Na početku su mu mnogi govorili da se sretno »skrasio«. Nažalost, bračni par nije krasila sreća. Nešto je pošlo po zlu.