Kaznena prijava

Krivotvorenim ugovorom prisvojila 45.000 kuna poticaja

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Kazneno je prijavljena 39-godišnjakinja iz Velike Ludine, kojoj je na temelju krivotvorene preslike ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, isplaćeno najmanje 45.000 kuna na ime poticaja



SISAK Kazneno je prijavljena 39-godišnjakinja iz Velike Ludine, kojoj je na temelju krivotvorene preslike ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, isplaćeno najmanje 45.000 kuna na ime poticaja.


Kako je utvrđeno završenim kriminalističkim istraživanjem, ona je u travnju 2016. godine, kao odgovorna osoba tvrtke iz Velike Ludine, krivotvoreni ugovor predala Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Sisku.


Krivotvorena preslika ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta odnosi se na zemljište, koje je u vlasništvu oštećenog 45-godišnjaka. Tako je nepripadajući iznos isplaćen na na račun njenog trgovačkog društva.




Nakon dovršenog istraživanja osumnjičena je kazneno prijavljena za subvencijske prijevare i krivotvorenja isprave, dok je trgovačko društvo temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba prijavljeno za subvencijsku prijevaru.