Pucnjava po kafiću

Korade mlađi završio u pritvoru. Prijavljen je i pomagač koji ga je vozio

Hina



Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predala 30-godišnjeg Marija Koradea kojega je zbog nedjeljne pucnjave prijavila za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.


No, uz njega je za pomaganje u tom nedjelu prijavila i 50-godišnjak koji ga je dovezao do lokala gdje se posvađao s vlasnikom, a potom izvana zapucao po kafiću u kojem su uz vlasnika bili i gosti.


Policija je izvijestila da su u nedjelju oko 16,15 sati na parkiralište trgovačkog centra u Sesvetama automobilom došli Korade, čiji identitet nisu otkrili i 50-godišnji vozač.




Korade je potom izašao iz automobila, s vatrenim oružjem u ruci prišao ulaznim vratima kafića u kojem je bilo više osoba, a s kojima je ranije najvjerojatnije došao u fizički i verbalni sukob.


»Kad nije uspio ući u ugostiteljski objekt jer su vrata bila zatvorena, vratio se do automobila gdje ga je čekao 50-godišnjak, da bi potom prilikom ulaska u automobil ispalio streljivo u smjeru trgovačkog centra, gdje se u prizemlju nalazi ugostiteljski objekt u koji nije uspio ući.


Potom je ispalio još nekoliko hitaca u smjeru objekta u koji nije uspio ući u trenutku bijega s vozilom. Nakon toga su se udaljili s mjesta događaja«, izvijestila je policija.


»Za manje od pola sata osumnjičenog 30-godišnjaka policijski službenici su ga uspješno pronašli i uhitili u automobilu na području Dubrave, dok je 50-godišnjak naknadno pronađen. Prilikom počinjenja ovog kaznenog djela nije bilo ozlijeđenih osoba«, navodi se u policijskom priopćenju.


Mario Korade, koji je nedavno pušten iz zatvora, sin je generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi.


Zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja 2016. je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a sedam godina ranije osuđen je na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.