Okončana potraga

Kod Hvara pronađeno mrtvo tijelo muškarca

Hina

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Tijelo je pronašla posada katamarana »Krilo-Carbo« tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara, na poziciji rta Pelegrin



ZAGREB Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je u srijedu ujutro u moru kod otoka Hvara, a time je završena potraga za tim hrvatskim državljaninom za kojim se tragalo od utorka.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako ga je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila o pronalasku tijela nestaloga P.S., za kojim se od utorka tragalo u Splitskom akvatoriju, odnosno u području arhipelaga otoka Šolte, Hvara i Brača.


Tijelo je pronašla posada katamarana »Krilo-Carbo« tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara, na poziciji rta Pelegrin.




O tome je u 8.15 sati obavijestila Nacionalnu središnjicu, koja je nadalje izvijestila službenike Lučke kapetanije Split čiji službenici ubrzo doplovili na poziciju pronalaska, koju su osiguravali do dolaska pomorske policije.


Tijelo je potom prevezeno u splitsku luku Lora, gdje su policajci organizirali identifikaciju kojom je potvrđen identitet hrvatskoga državljanina za kojim se tragalo.