Istražitelji iznenanđeni

ISTRAGA UMJESTO KRSTARENJA Na hrvatskom školskom brodu u službi crnogorske mornarice nađeno 50 kg kokaina

P. N.

Umjesto na krstarenju Mediteranom, studenti i profesori Pomorskog fakulteta završili su u Odjelu sigurnosti Tivat gdje su pozvani radi davanja izjava

Umjesto na krstarenju Mediteranom, studenti i profesori Pomorskog fakulteta završili su u Odjelu sigurnosti Tivat gdje su pozvani radi davanja izjava

Iako još nema službene potvrde, policija i tužilaštvo su izdvojili jednog podoficira - člana posade SB "Jadran" kao mogućeg počinitelja i on će najvjerovatnije, uskoro biti i službeno lišen slobode



Na hrvatskom školskom brodu “Jadran” jutros je pronađeno više desetina kilograma tvari, za koju se, prema neslužbenim saznanjima crnogorskog portala “Vijesti“, sumnja da je kokain težak više od 50 kilograma.


Jadran je hrvatski školski brod jedrenjak koji je 1990. godine bio na remontu u Tivtu te je zadržan u Crnoj Gori gdje se nalazi sve do danas.  Trenutno je u službi crnogorske ratne mornarice.


Brod su predvečer okružili pripadnici Vojne policije i SAJ-a (Specijalne antiterorističke jedinice) naoružani dugim cijevima i oni ne dozvoljavaju nikome da se primakne “Jadranu”.




Slučaj je danas preuzeo zamjenik specijalnog državnog tužitelja Saša Čađenović koji koordinira istražnim radnjama što se još provode na brodu.


Policija je, navodno, pretragom broda našla veću količinu droge nego što su istražitelji prvobitno pretpostavljali da će se ovim putem pokušati prošvercati.


Iako još nema službene potvrde, policija i tužilaštvo su izdvojili jednog podoficira – člana posade SB “Jadran” kao mogućeg počinitelja i on će najvjerovatnije, uskoro biti i službeno lišen slobode.


Danas je bilo planirano da se realizira praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje suradnje Ministarstva obrane i Sveučilišta Crne Gore.


Umjesto na krstarenju Mediteranom, studenti i profesori Pomorskog fakulteta završili su u Odjelu sigurnosti Tivat gdje su pozvani radi davanja izjava.


Izjave će biti uzete i od svih članova posade “Jadrana” a istraga se nastavlja.


Na brod je ranije došao viši državni tužitelj Zoran Vučinić. On nije želio novinarima dati izjave.


Iz Ministarstva obrane ranije je priopćeno da je vojna policija na brodu pronašla više desetina kilograma tvari za koju se sumnja da je droga i tako “spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje broda”.