Afera SMS

ISTRAGA SELI U MAKSIMIR Otkriveno da je dio uplata Franji Vargi išao i s računa GNK Dinamo?

Danko Radaljac

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Sljedećih dana očekuje da će se izvidi ponovno obavljati u Maksimirskoj 128, kako bi se ustanovilo tko je bio osoba koja je obavljala uplate u korist Varge, kao i tko je uopće naložio takvo pogodovanje uhićenom falsifikatoru



Dio stvari koje su pronađene u kući Franje Varge prilikom pretraga plaćene su i s računa GNK Dinamo, doznaje se iz istražiteljskih krugova.


Stoga se sljedećih dana očekuje da će se izvidi ponovno obavljati u Maksimirskoj 128, kako bi se ustanovilo tko je bio osoba koja je obavljala uplate u korist Varge, kao i tko je uopće naložio takvo pogodovanje uhićenom falsifikatoru.


U međuvremenu smo doznali i zašto je Varga još 2012. dobio otkaz u MUP-u, a dobio ga je po stavku »pet ili više dana neopravdanog nedolaženja na posao«.




Naime, nakon što je ministar postao Ranko Ostojić, Varga je jednostavno prestao dolaziti na svoje radno mjesto. Tako da se može kazati da je radio samo dok su MUP-om drmali Tomislav Karamarko i Milijan Brkić.


Varga je u MUP stigao 2009. godine, nakon što je Karamarko postao ministar, a Brkić zamjenik ravnatelja, a otišao malo nakon što su i oni otišli po sili izbornih rezultata