Požar

Gorjelo kod gradonačelnika Vrbovskog: ‘Najviše mi je žao zbog pokojnog tate, gotovo je sve nestalo’

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Nisam tip čovjeka koji će cmizdriti. Obnovit ćemo sve ovo, ali mi je jako žao svega što je nestalo u plamenu i to ponajprije zbog pokojnog tate koji je godinama marljivo radio, kaže Mufić



VRBOVSKO Zahvaljujući članovima DVD-a Vrbovsko i DVD-a Moravice spriječeno je u večernjim satima subote širenje požara s gospodarskog objekta na adresi Senjsko 104 na susjednu obiteljsku kuću Dražena Mufića, gradonačelnika Vrbovskog, kao i susjedne kuće u tom dijelu naselja Senjsko.


Požar je, koliko smo uspjeli saznati na licu mjesta, izbio u ranim večenjim satima subote, oko 19. 30, kad kod kuće nije bilo nikoga pa su dim iz gospodarskog objekta u kojem su se nalazile stolarske radionice, prvi uočili susjedi koji su odmah obavijestili vatrogasce. Brz dolazak na mjesto požara značio je i uspješnu lokalizaciju te sprečavanje mogućnosti daljnjeg širenja vatre što je, s obzirom na stanje unutar požarom zahvaćenog objekta, bilo vrlo izgledno. Naime, iako objekt izvana ne izgleda jako oštećen, unutrašnjost je gotovo u potpunosti uništena, pogotovo potkrovlje gdje se nalazila uskladištena građa. Da je puno veća nevolja na vrijeme zaustavljena svjedoči i činjenica da je na do same zgrade smještenoj obiteljskoj kući gradonačelnika Mufića od topline vatre puknuo jedan prozor, pa je očigledno da su vatrogasci u posljednji tren zaustavili daljnje širenje požara.


Požar je lokaliziran u 20:25 sati, a u gašenju je sudjelovalo 15 članova DVD Vrbovsko sa 3 vozila i 6 članova DVD Moravice sa 1 vozilom. Djelatnici Policijske postaje Vrbovsko i vatrogasni inspektor jučer su vršili istražnje radnje kako bi se uistanovilo što je izazvalo poćar, a podaci o tome, kao i o materijalnoj šteti koja je velika, bit će poznati ovih dana.




Dražen Mufić kojeg smo zatekli na mjestu požara rekao nam je kako prije svega zahvaljuje svima koji su mu pomogli, od susjeda koji su javili vatrogascima do samih vatrogasaca: »Nisam tip čovjeka koji će cmizdriti. Obnovit ćemo sve ovo, ali mi je jako žao svega što je nestalo u plamenu i to ponajprije zbog pokojnog tate koji je godinama marljivo radio, gradio i ulagao u tu našu radnju i posao, a sad je gotovo sve to nestalo. Ipak, najbitnije je da nitko nije stradao i da se požar nije prenio na kuću i susjedne kuće jer bi onda šteta bila puno veća.«, rekao je gradonačelnik Mufić.