Tuga na aerodromu

Francuski buldog uginuo na vrućoj avionskoj pisti: “Tretirali su ga kao nečiju izgubljenu prtljagu!”

P. N.

Photo: Pixabay

Photo: Pixabay

Jedan je australski par dan nakon Božića otkrio da je njihov pas Bruno uginuo, nakon što je bio ostavljen na užarenoj avionskoj pisti.



Da je pas čovjekov najbolji prijatelj, znaju mnogi vlasnici pasa. Čovjek se toliko zbliži sa svojim kućnim ljubimcem, da ga smatra voljenim članom obitelji.


Kristina i Neil Maccabee proživljavaju težak gubitak svog ljubimca, francuskog buldoga Brune. Sirota je životinja uginula u nehumanim uvjetima vrućeg asfalta avionske piste.


Kristina i Neil su se vraćali kući nakon božićnog posjeta obitelji u Queenslandu. Par je uvijek vodio Brunu na svoja putovanja, što su napravili i ovoga puta.




On je bio naša obitelj, svugdje je išao s nama i svaki smo trenutak zajednički dijelili. Volimo ga najviše i trenutno smo potpuno slomljeni.“, izjavila je Kristina Maccabee, a prenosi Daily Mail.


Neil Maccabee je ostavio Brunu na aerodromu Townsville ujutro, ali obzirom da je bio praznik, Bruno je morao ostati s osobljem koje brine o prtljazi. Francuski buldozi imaju specifičan dišni sustav, zahvaljujući njihovoj „spljoštenoj“ glavi.


Gospodin Maccabee objašnjava da su upravo to i naveli u papirologiji koji su ranije dostavili aviokompaniji Virgin. Ostavljajući Brunu, Neil je osigurao da je pas hidratiziran i zamolio osoblje da mu posudica za vodu bude puna prije nego ukrcaju psa u avion. Ali, kada se par ukrcao u avion, bili su užasnuti vidjevši Brunu na avionskoj pisti pod užasno visokim temperaturnim uvjetima. 


Kada su sletjeli u zračnu luku Sydney, njihovi su se najgori strahovi ostvarili.


Photo: Katarina Maccabee, Instagram


Photo: Katarina Maccabee, Instagram



„Otišla sam ga pokupiti, a djevojka iza pulta me nije mogla pogledati u oči i srce mi je jednostavno potonulo“, prenosi Daily Mail Kristininu izjavu. „Samo sam htjela zagrliti Brunu jer sam shvatila da je puno propatio – ukrcan je na avion s praznom posudicom za vodu“. Kristina nadodaje da ima osjećaj da je život njihovog psa tretiran kao što bi se tretirala nečija izgubljena prtljaga. Nakon što su stručnjaci nad beživotnim Bruninim tijelom obavili autopsiju, zaključak glasi da je uzrok smrti nesretne životinje toplinski udar.


Kako to obično biva, aviokompanija Virgin se ograđuje od odgovornosti. Proveli su istragu i gledajući nadzorne kamere utvrdili da je Bruno bio smješten u sjeni i hidratiziran. Virgin je za Daily Mail izjavio i da putnici sa psima potpisuju dokumentaciju u kojoj su svjesni rizika. „Žao nam je što je Bruno preminuo, ali naš tim brine za životinje i omogućuje njihov siguran transport. Ovu situaciju uzimamo vrlo ozbiljno i nastavljamo istragu da utvrdimo činjenično stanje.“.