Presuda u Slavonskom Brodu

Dvostrukom ubojici 40 godina zatvora

Hina

Prema optužnici Mitrović je 21. ili 22. listopada nožem ubio Marinka Tomića (49), koji je ranjen iskrvario. Drugo ubojstvo počinio je 24. listopada kada je s 47 uboda usmrtio Luku Ćosića (80). Obojicu je okrao



SLAVONSKI BROD Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu u ponedjeljak 22. siječnja na 40 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Milan Mitrović za dva ubojstva počinjena u Slavonskom Brodu u listopadu 2017.


Prema optužnici Mitrović je 21. ili 22. listopada nožem ubio Marinka Tomića (49), koji je ranjen iskrvario. Drugo ubojstvo počinio je 24. listopada kada je s 47 uboda usmrtio Luku Ćosića (80). Obojicu je okrao. Prvoj žrtvi je uzeo novac i mobitel, drugoj novac i bankovnu karticu.


Mitrović je za prvo ubojstvo dobio kaznu zatvora od 21 godine, u drugom slučaju zatvorsku kaznu od 25 godina, a objedinjavanjem kazni dosuđena mu je nepravomoćna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.




»Okrivljenikova obrana da su tragovi krvi i vlakana pronađeni na njegovoj odjeći posljedica toga što su se njih trojica družili, pili i grlili i što se pritom možda razbila koja čaša ili boca, pobijena je vještačenjem«, rekla je Marija Balenović, sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu na izricanju presude.


 Okrivljeni Mitrović branio se da nije kriv, te je uz povike da su tvrdnje suda gluposti, glasno negodovao i tijekom izricanja nepravomoćne presude.