Zabrinuti roditelji

Drama u Triblju: Otac se boji da su mu kćerku namamili na bijeg od kuće i da je skrivaju u Ogulinu

Šarlota Brnčić

foto: NL

foto: NL

U 6 sati smo nestanak prijavili crikveničkoj policiji i nepojmljivo mi je da nam ne mogu naći kćer već četiri dana. Dali smo im sve podatke. Znamo sve. Sumnjamo da je prethodno bila u kontaktu s tim dečkom koji ima 16 ili 17 godina, vjerojatno preko Facebooka. Pretpostavljamo da su se neko vrijeme dopisivali. Vjerojatno su je namamili te je te noći vjerojatno sama izašla iz kuće.



RIJEKA – Tek 13-godišnjoj djevojčici, Barbari Vidović, izgubio se prije pet dana svaki trag kada je u noći s petka na subotu izašla iz obiteljske kuće u Triblju. Nestala je između ponoći i četiri sata ujutro, a kako nam je rekao njezin zabrinuti otac Anton Vidović, postoji sumnja da je njegova kćer praktički oteta ispred kuće. Za djevojčicu duge crne kose, zelenih očiju, nešto višu od prosjeka za njezinu dob i srednje građe, otac kaže kako nikada nije bila problematična. Radi se o djevojčici koja je sramežljiva i nije nikad nigdje izlazila.


Zna se tko su


– U 6 sati smo nestanak prijavili crikveničkoj policiji i nepojmljivo mi je da nam ne mogu naći kćer već četiri dana. Dali smo im sve podatke. Znamo sve. Sumnjamo da je prethodno bila u kontaktu s tim dečkom koji ima 16 ili 17 godina, vjerojatno preko Facebooka. Pretpostavljamo da su se neko vrijeme dopisivali. Vjerojatno su je namamili te je te noći vjerojatno sama izašla iz kuće.


Sumnjamo da su tu noć došli po nju i odvezli je, kao i da je negdje drže pod prisilom. Sve se zna… Zna se tko su članovi njegove obitelji i ogorčeni smo što je policija još uvijek nije pronašla. Ona je još dijete i ne može odlučivati sama za sebe. Znate i sami što je curica od trinaest godina, kazao nam je Barbarin otac Anton koji već danima oka nije sklopio.




Upravo ga je činjenica što je njegova kćer još uvijek negdje vani, na nepoznatom mjestu i u tko zna kakvim životnim uvjetima, navela da se obrati Novom listu.


Roditelji potvrdili


– Možda se netko trgne. Policija radi, ali mi nije jasno da je nisu pronašli u Ogulinu. Sumnjamo da se skrivaju u Ogulinu. Njegovi roditelji su potvrdili kako su naša djeca zajedno, ali se vade na to da ne znaju gdje su. Da u današnje vrijeme može nestati dijete od 13 godina. Policija je već i razgovarala s njegovim roditeljima i to u nekoliko navrata. Ovo jednostavno više ne vodi ničemu.


Neka angažiraju i specijalce. Već danima ne spavamo. Ne znam je li gora situacija kad znate s kim je, a ne možete do nje ili da je nestala, rekao nam je na kraju razgovora Anton Vidović, koji se nada da će se izlaskom u javnost stvari pomaknuti s mrtve točke i da će njihovo voljeno dijete uskoro ponovo biti u sigurnosti obiteljskog doma.