Sukob u Viškovu

Danas se ispituju svi svjedoci, a Matko Škalamera bi najranije sutra mogao biti na slobodi?

Slavica Kleva

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Nakon ispitivanja svih svjedoka, o prijedlogu tužitelja sudac može donijeti odluku o puštanju na slobodu Matka Škalamere tijekom sutrašnjeg dana



RIJEKA Danas poslijepodne u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci počelo je ročište na kojem se ispituju svjedoci incidenta u kojem je dugogodišnji i iskusni član riječkog HGSS-a Matko Škalamera osumnjičen za prijetnju i nanošenje tjelesne ozljede srpskom povratniku Dobrivoju Arsiću u Viškovu.


Sve je počelo svađom oko parkirnog mjesta. Odvjetništvo Škalameru sumnjiči za prijetnje i tjelesne ozljede koje je nanio 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću, koji je slučaj prijavio policiji. Arsić tvrdi da ga je osumnjičeni vrijeđao i prijetio na nacionalnoj osnovi, što Škalamera kategorički negira.


Sudac istrage Škalameri je odredio mjeru istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Budući da bi danas poslijepodne trebali biti ispitani svi svjedoci, na tužiteljici je potom odluka o puštanju Škalamere iz istražnog zatvora. 




S tim bi prijedlogom tužiteljica trebala otići kod dežurnog suca istrage Županijskog suda u Rijeci. O prijedlogu tužitelja sudac može donijeti odluku tijekom sutrašnjeg dana.


Svi svjedoci trenutno se nalaze u zgradi državnog odvjetništva, a nitko od njih nije bio raspoložen za davanje izjava okupljenim novinarima.


Podsjetimo, Armada je jučer pozvala sve članove, simpatizere, navijače Rijeke, građane Rijeke i, kako su naveli, ljude dobre volje na mirno okupljanje u srijedu u 19.30 sati ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške njihovu članu Matku Škalameri.