Lopov u akciji

Crikveničanina u provali zatekla policija. Umjesto predaje, napao je policajca

Slavica Kleva

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

 Milan Tomičić, već optužen za četrdesetak provala, završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela



Sucu istrage doveden je 39-godišnji Milan Tomičić iz Crikvenice kojeg su crikvenički policijski djelatnici zatekli u trenutku »posla«, provaljivanja u vikendicu u Smokvici Krmpotskoj pored Novog Vinodolskog. Tijekom postupanja policije osumnjičeni je prijetio, pa fizički napao policijskog službenika uslijed čega je ovaj lakše ozlijeđen.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osim u spomenutu vikendicu gdje su ga u otuđenju stvari spriječili policijski službenici crikveničke policije, nedavno u istome mjestu provalio u još jednu vikendicu iz koje je ukrao TV prijemnik, alkoholna pića, prehrambene proizvode i druge predmete. Provalama su oštećena dvojica hrvatskih državljana, a nastala materijalna šteta cijeni se na oko tri tisuće kuna.


Završetak kriminalističkog istraživanja Tomičić je dočekao s kaznenom prijavom za dvije teške krađe, od kojih jednu u pokušaju te za kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi. Stoga je predan pritvorskom nadzorniku,a potom doveden kod suca istrage Županijskog suda.




Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela premda osumnjičeni do sada nema pravomoćne presude, ali ima sudski postupak zbog istovrsnih kaznenih djela, provala i krađa ali još nije okončan.


Tomičić je zajedno s 23-godišnjim Marinom Mujkanovićem optužen za počinjenje četrdesetak provala na području Crikvenice, Selca, Jadranova, Klenovice i Novog Vinodolskog u razdoblju između 2012. i 2013. godine. Ukupna materijalna šteta za koju se terete u tom postupku iznosi oko sto tisuća kuna. Suđenje nije okončano jer se svjedoci, oštećenici, neredovito odazivaju sudskim ročištima. Optuženi u ovom postupku negoraju krivnju.