Karlo Vuksan

Čisto zlo: Šakama izudarao do smrti susjedu Veru (76). ‘Trebao mi je novac za drogu’

Vanja Vesić

Ilustracija / Foto Petar Fabijan

Ilustracija / Foto Petar Fabijan

Narko-monstrum pritiskao joj je prsni koš koljenima dok je ležala na podu ošamućena od udaraca. Nesretna je žena od silnih udaraca i pritiska na pluća preminula na podu vlastitog doma



ZAGREB Zbog teškog ubojstva iz koristoljublja 76-godišnje susjede Vere J. protiv 27-godišnjeg Karla Vuksana iz Bedekovčine podignuta je optužnica i zatraženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Stravičan zločin dogodio se lani 24. listopada u večernjim satima nakon što je ušao u njezinu kuću. Nesretnu je umirovljenicu izudarao do smrti kako bi se domogao njezine bankovne kartice. Podsjećamo, s bankomata u Bedekovčini i Zagrebu ukrao joj je 10 tisuća kuna. Veći dio novca trošio je na drogu.


Prema ranijim informacijama stara susjeda imala je povjerenja u njega jer joj je pomagao oko uređenja vrta. Iza slatkorječivosti mladog susjeda skrivalo se čisto zlo.




Okrivljenog 27-godišnjaka zagrebačko tužiteljstvo tereti da je kobne večeri između 20,30 do 23,43 sati u cilju da se domogne novca ubojstvom 76-godišnjakinje, ušao u njezinu obiteljsku kuću u Bedekovčini.


Izudarao ju je šakama a potom krenuo mlatiti neutvrđenim tupim predmetom po glavi. Narko-monstrum pritiskao joj je prsni koš koljenima dok je ležala na podu ošamućena od udaraca. Nesretna je žena od silnih udaraca i pritiska na pluća preminula na podu vlastitog doma. Ubojica je potom u potrazi za novcem razbacao stvari po kući te iz ormara u spavaćoj sobi ukrao njezin novčanik s dokumentima, bankovim karticama i gotovinom u iznosu od najmanje tisuću kuna.


Uzeo je i ključ od ulaznih vrata kuće kojim je zaključao njezin dom i pobjegao. Prema dostupnim informacijama raspamećeni zlikovac ključ je bacio u bunar u dvorištu. DORH utvrdilo je da je istog dana i dan poslije 25. listopada 2018. s ukradenom bankovnom karticom ubijene na bankomatima s njezinog računa podigao spomenutih 10 tisuća kuna.


Uhićen je na zagrebačkom glavnom kolodvoru nakon povratka s jednog narko-tuluma. Policiji je od ranije poznat za imovinska nedjela. U proteklih nekoliko godina čak 15 puta prijavljen za krađe, nasilje ali i za “peglanje” tuđih kartica. Za teško ubojstvo susjede čeka ga dugogodišnja robija.