Operirali po Zagrebu

ČUVAJTE SE LAŽNIH POLICAJACA ‘Olakšali’ troje starijih za 168 tisuća kuna

Hina

arhiva

arhiva

Osumnjičeni su od veljače ove godine, lažno se predstavljajući kao policajci, u tri odvojena slučaja pokrali 81-godišnjaka, 74-godišnjakinju i 76-godišnjakinji koje su oštetili za 168 tisuća kuna, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija koja za ta nedjela sumnjiči četvoricu u dobi od 40, 36, 27 i 25 godina



ZAGREB Lopovi i dalje kradu svoje žrtve lažno im se predstavljajući kao policajci, upozorila je u četvrtak zagrebačka policija koja je zbog takvih nedjela osumnjičila četiri osobe i još jednom pozvala građane da prijave nepoznate osobe koje pokušavaju uzeti novac.


Osumnjičeni su od veljače ove godine, lažno se predstavljajući kao policajci, u tri odvojena slučaja pokrali 81-godišnjaka, 74-godišnjakinju i 76-godišnjakinji koje su oštetili za 168 tisuća kuna, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija koja za ta nedjela sumnjiči četvoricu u dobi od 40, 36, 27 i 25 godina.


U prvom slučaju policija sumnja da su 27-godišnjak i 25-godišnjak 21. veljače, oko 11.30 sati parkirali automobil renault twingo varaždinskih oznaka u blizini Ulice Aerodrom Borongaj te se oštećenom 81-godišnjaku lažno predstavili kao policijski službenici i otuđili mu oko 52 tisuće kuna.




Drugu krađu je 24. kolovoza, oko 11 sati počinio 27-godišnjak u Omiškoj ulici, kada se 74-godišnjakinji lažno predstavio kao policijski službenik te je tražio novac na uvid i otuđio joj oko 19 tisuća kuna.


Za treću krađu osumnjičeni su 40-godišnjak, 36-godišnjak i 27-godišnjak koji su 10. listopada, oko 13,40 sati kada su se fiatom uno krapinskih oznaka dovezli u Ulicu Kostanjek, gdje se 36-godišnjak oštećenoj 76-godišnjakinji lažno predstavio kao policijski službenik i otuđio joj oko 97 tisuća kuna, dok su ga druga dvojica osumnjičenih čekala u autu.


Ukupno nastala materijalna šteta iznosi oko 168.000 kuna, izvijestila je policija, upozoravajući građane da nepoznate osobe koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju novac ili druge vrijedne stvari.


Građani trebaju biti svjesni da se u takvim slučajevima radi o osobama koje se lažno predstavljaju, primjerice kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba.


Policija također poziva građane da joj odmah prijave ako zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili im se kaže da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.