Prekršaji u vožnji

Brza vožnja na riječkoj zaobilaznici: 47-godišnjak vozio brzinom od 173 km/h, 44-godišnjak jurio 177 km/h

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

46-godišnja hrvatska državljanka jučer je u ranim jutarnjim satima izazvala prometnu nesreću u Krešimirovoj ulici u Rijeci upravljajući vozilom marke Citroen Xantia i to za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije



Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je evidentirala počinjenje 153 prekršaja od kojih je najviše prekršaja vožnje nepropisnom brzinom-59, zatim je pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola te 85 ostalih prekršaja.


Najveće prekoračenje brzine evidentirano je na autocesti Rijeka–Zagreb u 12.02 sati kod vijadukta Zečeve Drage, gdje se osobno vozilo marke Škoda Octavia, zagrebačkih registracija, kretalo brzinom od 184 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h, javlja PU primorsko-goranska.


U vožnji nepropisnom brzinom zatečeni su i vozači na riječkoj zaobilaznici (A7) pa je tako kod čvora Hreljin oko 10 sati zatečen 47-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom marke BMW, daruvarskih registarskih oznaka, brzinom od 173 km/h, dok je u 15.40 sati kod čvora Jurdani zatečen 44-godišnjak koji je vozilom marke Opel upravljao krećući se brzinom od 177 km/h.




Od vozača koji su zatečeni u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, izdvajamo 24-godišnju hrvatsku državljanku koju je policija, jučer oko 17.45 sati, zatekla kod čvora Sveti Kuzam kako upravlja vozilom marke Fiat Tempra pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg.


Druga pak 46-godišnja hrvatska državljanka jučer je u ranim jutarnjim satima izazvala prometnu nesreću u Krešimirovoj ulici u Rijeci upravljajući vozilom marke Citroen Xantia i to za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Odbila je alkotestiranje, a zbog navedenih prekršaja, kao i svi drugi počinitelji, sankcionirana je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Inače, jučer se u cestovnom prometu dogodilo ukupno šest prometnih nesreća s dvije lakše ozlijeđene osobe. I ovom prilikom s ciljem manjeg broja nesreća i ozlijeđenih osoba, kao i općenito veće sigurnosti svih sudionika u prometu, pozivamo vozače na dosljedno poštivanje prometnih propisa.