Obijesni vozač

Brz i žestok: Golfom se natjeravao s policijom od Zameta do Podvežice. Jedva ga zaustavili

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Privedenom 43-godišnjaku je već na snazi bila zabrana upravljanja vozilom »«B« kategorije.



RIJEKA Policajci II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji je tijekom ranih jutarnjih sati ponedjeljka počeo činiti prometne prekršaje na području Zameta u Rijeci i bježao policiji sve do Podvežice.


Kriminalističko istraživanje rezultiralo je kaznenom prijavom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo obijesna vožnja u cestovnom prometu.


Policija ga sumnjiči da je teško prekršio propise o sigurnosti prometa čime je u opasnost doveo druge sudionike u prometu. Upravljajući osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka osumnjičeni nije postupio po znakovima i naredbama policije za zaustavljanje.




Nije postupio ni po postavljenim prometnim znakovima već je nastavio vožnju nepropisnom brzinom kretanja vozila, a tijekom vožnje prošao je na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforu, nepropisno mijenjao prometne trake i nepropisno pretjecao druga vozila te vozio u zabranjenom, odnosnom suprotnom smjeru.


Sve navedeno učinio je upravljajući vozilom dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom »«B« kategorije. Osumnjičeni je na kraju zaustavljen je na području Podvežice u Rijeci i priveden u službene prostorije policije.


Po završetku kriminalističkog istraživanja 43-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.