Mjesec dana pritvora

Brani se šutnjom: Priveden Francuz koji je kamperom usmrtio motocikliste kod Jadranova

Slavica Kleva

Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor stranom državljaninu zbog opasnosti od bijega. Tijekom jutra saslušan je u tužiteljstvu, no izgleda da je izabrao obranu šutnjom. U Zavodu za sudsku medicinu i forenziku obavljena je obdukcija tijela nesretnih mladića talijanskih državljana



RIJEKA – Šezdesetšestogodišnji francuski državljanin koji je upravljajući kamperom u smjeru Crikvenice nadomak Jadranova u utorak skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje mladih motociklista, od danas se nalazi u istražnom zatvoru Županijskog suda.


Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor stranom državljaninu zbog opasnosti od bijega. Tijekom jutra saslušan je u tužiteljstvu, no izgleda da je izabrao obranu šutnjom.


 U Zavodu za sudsku medicinu i forenziku obavljena je obdukcija tijela nesretnih mladića talijanskih državljana. Ukratko, mnogostruke teške ozljede uzrokovale su trenutnu smrt obojice mladih motociklista.




Podsjetimo, teška nesreća dogodila se u utorak u 12.40 sati na dijelu Jadranske magistrale kada su trojica mladića vozeći se u smjeru Crikvenice usporili i i potom se zaustavili kako bi skrenuli ulijevo, propuštajući sva vozila iz suprotnog smjera.


Vozač kampera, iz samo njemu poznatih razloga, ne samo da nije usporio, nego je svu trojicu motociklista doslovce pokupio. Dvojica su preminula na licu mjesta, treći se oporavlja od zadobivenih ozljeda.