Gdje je Jadranka Skender?

‘Auto pronađen s ključevima u bravi’: I dalje traje potraga za misteriozno nestalom pripadnicom Počasne bojne OS RH

Vanja Vesić



Gotovo tjedan dana traje potraga za misterioznom nestalom Jadrankom Skender (51) pripadnicom Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga, knjigovotkinjom iz Predsjedničkih dvora na Pantovčaku a u cijelu operaciju uključena je uz civilnu i vojna Antiteroristička jedinica.


Svaki trag izgubio joj se prošlog tjedna u noći s 3. na 4. prosinca. Njezina kći Ines koja se medijima obratila za pomoć pronašla je majčino vozilo uz južni savski nasip u Novom Zagrebu nedaleko od Hipodroma i Cimermanove ulice još prošlog četvrtka oko 1 sat.


Jadrankin tamni mercedes gospićkih registarskih oznaka pronašla je otključan, i s ključevima u bravi a potom pozvala istražitelje koji su »češljali« s druge riječne obale.




U vozilu je uočila njezine osobne stvari pa i novčanik s novcem, no dvije kreditne kartice ostale su u majčinom stanu u Drenovečkoj ulici iz kojeg je netragom otišla. U kontaktima s medijima kći Ines ispričala je da su prošlog ponedjeljka 2. prosinca zajedno bile kod liječnika. Majka joj je rekla da su nalazi bili u redu. U utorak navečer oko 20.50 sati razgovorale su telefonom i dogovorile da se nađu sutra oko podneva. Majka je trebala svratiti na radno mjesto kod Ines. No, majka se nije pojavila.


Ines je pretpostavila da se zadržala na dežurstvu a u takvim situacijama obično se nije javljala. Poslala joj je i poruke na mobitel, no odgovora nije bilo. Oko 16.30 nazvala je svoju tetu, maminu sestru, s kojom je majka živjela. No, rekla je da se ni njoj nije javila. Shvativši da se satima majka nije nikome odazvala na pozive oko 18 sati nazvala je majčinu kolegicu s posla. No, dobila je neočekivan odgovor. Jadrankina kolegica otvoreno joj je rekla da se njezina majka nije ni pojavila na poslu.


Uznemirena kćer odmah je kontaktirala policiju. Ines je novinarima ispričala da je s majkom planirala zajedničko putovanje zbog čega i stoga ne vjeruje da je majka otišla svojevoljno. Ines moli javnost za pomoć i razmjenu fotografije svoje nestale majke. Nove informacije očekuju se od MUP-a i MORH-a.


Vanja Vesić


INFOBOXNASIPKći je pronašla majčino vozilo uz južni savski nasip u Novom Zagrebu prošlog četvrtka, a ispričala je da su planirale zajedničko putovanje zbog čega ne vjeruje da je majka otišla svojevoljnoP